בישול ואפיה

ארטייסט. כשאוכל בא מאהבה

 

 

קאפקייקס מלוח במגוון עיטורים. תמונה מתוך אתר artaste

 

לפני 8.5 שנים בערך, עם הולדת ביתם הבכורה, הרגישו עפרה ויניב שבח, בחוסר של פתרון יעיל לאירוח שניתן להזמין במקום לטרוח בבית, כזה שיענה על דרישותיהם הקולינאריות הגבוהות. יניב, שף קונדיטור, בוגר תדמור לצד הכשרות שעבר על ידי שף- קונדיטורים מהמובילים בעולם ועפרה, מהנדסת תעשיה וניהול,  הגו רעיון להקים עסק שיענה בדיוק על הצורך הזה, של מגשי אירוח קטנים, המכונים 'פינגר פוד' ולא מצריכים שימוש בצלחות או בסכו"ם ומספקים הנאה וחוויה קולינארית בניחוח איטלקי צרפתי, שכל ביס ממנה ישלח אתכם למחוזות רחוקים. ישבתי עם עפרה ויניב, טעמתי, הוקסמתי ושוחחתי איתם על איך זה לעבוד יחד ועל הדרך אספתי עבורכם כמה נקודות למחשבה לפעם הבאה כשתרצו לארח בסטייל.

 

איך זה לעבוד עם בן/ בת הזוג?

יניב: “זה יכול להיות מאתגר והרבה פעמים הגבולות בין הבית לעבודה מטשטשים. מצד שני, כיף שיש כל כך הרבה במשותף ושכל אחד מאיתנו מחויב לעסק. עם השנים, למדנו לחלק את העבודה ביננו בצורה כזו שלכל אחד

מאיתנו יש תחומי אחריות שונים ושעות עבודה שונות, מה שעוזר לנו לשמור על יחסים טובים ולהפריד בין העבודה לבית”.

עפרה: “לדעתי, כשהבסיס המשותף רחב, אז השמיים הם הגבול. השותפות ביננו מאפשרת לדברים לקרות. כך שאני בעיקר רואה את הטוב והחיובי שבעבודה יחד”.

 

מה החלק שאתם הכי נהנים ממנו בעבודה? 

 

"מה שיפה בעבודה המשותפת הוא שהשונות ביננו באה לידי ביטוי בטבעיות, כל אחד מאיתנו אוהב חלק אחר בעשייה. יניב מאוד אוהב את תהליך היצירה מאחורי הקלעים, הוא אוהב ליצור ולצחוק עם העובדים, החל מהשעות הקטנות של הבוקר. הכיף הגדול בתהליך הזה הוא לראות כל פעם מחדש איך מרעיון נולד מוצר חדש, יש מאין. עפרה, עדיין מתרגשת לפגוש ולהכיר לקוחות חדשים, לשמוע סיפורים אישיים נוגעים ללב ומשמחים ולקבל פידבק על העבודה הקשה שכולם עושים".

 

 

מה הייתם ממליצים למי שרוצה לארח ומתכננן להזמין מנות קייטרינג/ מגשי אירוח?

 

“הנקודה הראשונה והכי חשובה היא החיבור בין אנשים מבחינתנו. חשוב לעבוד עם אנשים שמבינים אותך וקולטים את הראש. המלצות מחברים ומכרים, יכולות לסייע מאוד בבחירה טובה של ספק. מבחינתנו, ככל שנקבל יותר פרטים מהלקוח, כך נצליח לקלוע לטעמו בבניית התפריט והרכבו, מה שיעניק ללקוח ראש שקט ויפנה אותו ליהנות מהאירוע”.

 

 

אתם מספקים גם את כלי האירוח?

 

“כשמדובר במגשי האירוח, הקונספט הוא שהאוכל מגיע מסודר על מגש, בתוך אריזה אסתטית וכל מה שהלקוח צריך לעשות הוא להניח את המגשים על השולחן וליהנות מחווית האירוח, ללא צורך בכלים נוספים, צלחות, סכו”ם או בטרחה של שטיפת הכלים לאחר האירוע. יחד עם זאת, עם השנים, אספנו כלים יפים ומידי פעם, כשיש לקוח שמעוניין וגם מוכן לשלם עבור זה, אנחנו שולחים אליו סט של כלים יפים שיתאימו לסגנון שהוא מבקש”.

 

 

עם מגמת החזרה לבריא והטבעי והמודעות לתזונה בריאה, תוכלי לפרט באיזה חומרי גלם אתם משתמשים?

 

אנחנו מאמינים באיכות בראש וראשונה ועובדים עם חומרי הגלם הטובים ביותר. בכלל זה חמאה, שמנת, גבינות משובחות, שוקולד איכותי ("ולרונה") וגם כמובן ביצים, ירקות ופירות טריים. בשנים האחרונות, כחלק ממגמת הבריאות המתחזקת, הפחתנו סוכר מהמוצרים ועדיין הצלחנו לשמור על טעם משובח, טעים ומשמח לצד יופי ואסתטיקה שחשובים לא פחות.

 

 

פטיפורים מלוחים- טבעוניים. תמונה מתוך אתר artaste

 

קרה לי פעם באופן אישי, שהזמנתי 30 איש לאירוח ביתי וטרחתי במשך שבועות ובסוף נפלתי בחישוב הכמויות והמאחרים נותרו בלי אוכל והיו צריכים להזמין פיצה. זה עשה לי טראומה רצינית ומאז אני חושבת פעמיים לפני שאני מארחת.  בהקשר הזה, איזה טיפים לאירוח תוכלי לתת מניסיונך מבחינת כמויות?  איך באמת אפשר לחשב כמויות מול סועדים בצורה הכי נכונה?

 

"חישוב נכון של כמויות לסועד צריך להעשות בהתאם לסוג ושעת האירוע. בחתונות למשל, תמיד יאכלו יותר. יכול להיות שזה קשור לגודל הצ'ק שאנחנו שמים או בקישור האינטואיטיבי בין הנאה לאוכל. בכל מקרה, בחתונות מוסר הרסן ואנשים תמיד יאכלו יותר ולכן התחשיב שם יהיה שונה באופן קיצוני מהסטנדרט.

 

באירועי אחר הצהריים למשל, כשמדובר בכיבוד קל, בעיקר כזה שמשולב עם מינגלינג או שפרק הזמן המוקדש לאוכל הוא קצר יחסית- ניקח כ- 4-5 פריטים מלוחים וכ-3 פריטים מתוקים. ישנה גם חשיבות לסוג הפריטים. יש כאלה שישביעו יותר וכאלה שפחות.

 

אם מדובר בשעה של אוכל, חייבים לשים כמות גדולה יותר. אנשים בסיום יום עבודה רעבים מאוד. גם אם מדובר באירוע עסקי שלא נועד להשביע אף אחד, תמיד עדיף לשים כמות גדולה יותר ולא למצוא את עצמנו במצב בו הזמנו אנשים והאוכל התחסל ברגע. כמובן שחלוקה חכמה היא תמיד לשמור חלק מהאוכל בצד כדי  לקחת בחשבון שיש גם מאחרים שמצפים להגיע ולאכול.

 

באופן כללי, כמות מתאימה לארוחה ממוצעת היא 8-10 פריטים מלוחים וכ-4 פריטים מתוקים לאדם. בכל מקרה, תמיד כדאי להתייעץ איתנו לפני . נשמח לעזור ולהתאים את התפריט הנכון ביותר לאירוע".

 

לקינוח, אם הייתי מבקשת מכם לבחור את המנה האהובה עליכם ביותר, מה הייתם בוחרים? 

 

"אנחנו הכי אוהבים את מגש הפטיפורים, בכל פעם שיוצאת קולקציה חדשה של פטיפורים וכולם במטבח עסוקים במרץ בהרכבת מגשים, ההתרגשות עולה על גדותיה. זה מגש שהולך איתנו מתחילת הדרך ומתחדש לקראת החגים ואירועים מיוחדים. על מנת להגיע למוצר מדויק, נדרשת תשומת לב לפרטים הקטנים ביותר ואין דבר משמח יותר מלראות את הצבעוניות שמתפזרת בחלל העובדה עם כל מוצר חדש".

 

 

פטיפורים 'משחקים בחווה', תמונה מתוך אתר: artaste

 

אז אם אתם מתכננים לארח בקרוב וממש לא בא לכם לעשות טעויות כמו שאני עשיתי או שאין לכם זמן לטרוח ולבשל. ארטייסט הוא הפתרון המושלם עבורכם. גם טעים, גם מלא בסטייל שיפיל לאורחים שלכם את הלסת וגם לא צריך לעבוד ולטרוח אחרי שכולם הולכים. במילים אחרות, תנו למקצוענים לעשות את העבודה בשבילכם ופשוט תיהנו מהאירוח והכי חשוב- שיהיה בתיאבון. 

 

לתפריט והזמנות לאירוע הקרוב שלכם  

תגובה אחת

לחץ כאן להוספת תגובה

אודות המחבר

דנה אלקבץ

מנהלת, כותבת ועורכת התוכן בבאזוקי. קופירייטרית, כותבת ועורכת תוכן יותר מעשור. בנוסף, שחקנית ואמא ל-3. חיה ונושמת תוכן מאז ומתמיד. אוהבת מילים ואנשים והכי אוהבת להגיש את המילים הנכונות לאנשים הנכונים. לגעת, לרגש ולהעשיר עולמות דרך המילה הכתובה ובכלל, פריקית של תוכן איכותי.

שינוי גודל גופנים
ניגודיות